Mobiele navigatie

Aan de slag als uitzendkracht bij

Gefeliciteerd! Je hebt net je contract getekend bij Job Direkt! Dit betekent dat je vanaf nu in dienst bent bij ons. Welkom! Misschien heb je al eens gewerkt voor een uitzendbureau, dus weet je al een beetje hoe het één en ander werkt. Om toch nog wat punten duidelijk te maken, ontvang je deze flyer.

Hoe werkt het nou precies? Op het moment dat je voor ons aan het werk gaat, zijn wij juridisch gezien jouw werkgever. Dit betekent dat wij jouw salaris uitbetalen, jou ziek melden bij het UWV en de verplichte premies afdragen. Ook ontvang je van ons jouw loonstroken en jaaropgave(s).Bij de instanties (belastingdienst, uwv en dergelijke) geef je ook aan dat wij jouw werkgever zijn. De werkzaamheden voer je uit bij de materieel werkgever (wij ‘zenden jou uit’ naar de opdrachtgever). Hij of zij is verantwoordelijk voor de dagelijkse begeleiding op de werkplek.

Contract. Van ons krijg je een in eerste instantie een contract met uitzendbeding. Dit betekent dat je alleen de uren uitbetaald krijgt die je daadwerkelijk gewerkt hebt. Daarnaast bouw je alle normale reserveringen op die je bij een andere werkgever ook op zou bouwen. Te denken valt aan vakantiegeld, vakantiedagen, kort verzuim en feestdagen.

Salaris. Jouw salaris is bij Job Direkt goed geregeld. Wij zijn de trotse bezitters van diverse certificeringen. Je kunt er dus vanuit gaan dat wat jij verdient volgens de geldende normen is. Wij betalen jou wekelijks achteraf; dit is omdat wij van tevoren niet met zekerheid kunnen zeggen hoeveel uren je gewerkt hebt. Als jij op maandag jouw urenbriefje inlevert bij ons op kantoor, dan heb je dezelfde week nog jouw salaris. Let er wel op dat jouw legitimatiebewijs nog geldig is op de dag van betaling, anders kunnen wij jou pas uitbetalen als we een nieuwe kopie hebben van jouw geldige legitimatiebewijs.

Veilig werken. Het bedrijf waar je gaat werken, moet zorgen voor goede arbeidsomstandigheden. Voorafgaand aan het werken, teken je het ARBO document welke is ingevuld door de opdrachtgever. Als er veiligheidsrisico’s zijn, hoor je dat voordat je aan de slag gaat. Veiligheidsvoorschriften moet je altijd opvolgen, bijvoorbeeld het dragen van veiligheidsschoenen.

Legitimeren. Je moet je te allen tijde kunnen identificeren op je werkplek. Neem dus altijd een geldig paspoort of geldige identiteitskaart mee.